El govern espanyol remet a l’executiu de Múrcia un requeriment perquè elimine el ‘pin parental’

El Ministeri d’Educació considera que és “il·legal” i que vulnera “el dret a l’educació” dels escolars.

Les ministres Isabel Celaá, María Jesús Montero i Irene Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
Les ministres Isabel Celaá, María Jesús Montero i Irene Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres / Europa Press

El govern de coalició de PSOE i Unides Podem ha remés a la Conselleria d’Educació de la Regió de Múrcia un requeriment perquè retire les instruccions enviades als seus centres educatius a principi de curs, en les quals permetia el pin parental.

En aquelles instruccions establia que els centres educatius havien d’informar les famílies de les “activitats complementàries” previstes en classe perquè decidiren l’assistència dels seus fills. És una possibilitat de “veto” que el Ministeri d’Educació considera “il·legal” i que vulnera “el dret a l’educació” dels escolars.

En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha detallat que el requeriment reclama al govern de Múrcia “que restablisca la legalitat i excloga el pin parental de les instruccions d’inici de curs”.

En el cas que l’executiu regional presidit per Fernando López Miras (PP) no atenga el requeriment, la ministra Celaá ha precisat que iniciarà “el procediment per a portar als tribunals” el pin parental, una mesura promoguda per Vox que la formació d’Abascal ha exigit tant a Múrcia com a Andalusia per a donar suport als pressupostos de totes dues comunitats.

Montero afirma que suposa una ruptura del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, sol·licitarà la compareixença, a petició pròpia, en la comissió de seguiment del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere en el Congrés i en el Senat, perquè considera que el pin parental suposa “una clara ruptura” d’aquest pacte .

Ciutadans recrimina a Celaá que no acudisca a la justícia a defensar els alumnes catalans

El portaveu adjunt de Ciutadans en el Congrés, Edmundo Bal, ha acusat la ministra d’Educació i FP, Isabel Celaá, “d’enganyar” els espanyols sobre el contingut de la mesura coneguda com a pin parental i li recrimina que no recórrega a la justícia quan toca defensar els drets dels alumnes catalans a estudiar en castellà.

Vox defensa el 'pin parental'

El portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha defensat aquest divendres implantar el pin parental a Múrcia i ha argumentat que “els pares saben molt millor que els professors què és millor per als seus fills”.

També et pot interessar

stats