El govern espanyol remarca que la seua exigència sobre Gibraltar és “irrenunciable per al Brexit”

La ministra d'Educació, Isabel Celáa, confia que puga arribar a un acord en el Consell Europeu aquesta setmana.

La ministra d'Educació i portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa, ha destacat que qualsevol decisió futura sobre Gibraltar ha de comptar amb el vistiplau d'Espanya.
La ministra d'Educació i portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa, ha destacat que qualsevol decisió futura sobre Gibraltar ha de comptar amb el vistiplau d'Espanya.

La ministra d'Educació i Portaveu del Govern, Isabel Celáa, ha recalcat, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, que l'exigència del govern espanyol a la Unió Europea en l'acord del Brexit és “irrenunciable” i confia que puga arribar a un acord en el Consell Europeu aquesta setmana.

Celáa, que es referia a la petició que qualsevol decisió futura sobre Gibraltar ha de comptar amb el vistiplau d'Espanya, ha assegurat que “no hi ha una altra alternativa, no hi ha una altra per al Govern d'Espanya”. No obstant això, la portaveu no ha volgut especular sobre els diferents escenaris que es puguen plantejar per a arribar a un acord.

Bloqueig a la renovació del Poder Judicial

La ministra Celáa ha acusat també al Partit Popular de bloquejar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) després que aquest trencara la negociació que mantenia amb el govern espanyol per a la renovació de l'òrgan de govern dels jutges. Celáa ha denunciat la situació en la qual s'han trobat “els jutges compromesos amb la independència dels tribunals” i ha criticat el partit dirigit per Pablo Casado per la seua “ostentació obscena de control del poder judicial”.

El PP va decidir trencar les negociacions per a la renovació del poder judicial després de la renúncia de Manuel Marchena, el candidat pactat per a presidir el CGPJ. La decisió del magistrat, que presideix la Sala Segona del Tribunal Suprem, es va produir l'endemà de conéixer-se un whatsapp enviat pel portaveu del PP en el Senat, Ignacio Cosidó, al seu grup parlamentari, en el qual afirmava que controlaran aquesta sala “des de darrere”.

També et pot interessar

stats