El govern espanyol rectifica i no apujarà l'IVA del suc de taronja

La Conselleria d'Agricultura, Compromís i l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA) havien rebutjat la proposta del Ministeri de Consum.

El govern espanyol rectifica i no apujarà l'IVA del suc de taronja
El govern espanyol rectifica i no apujarà l'IVA del suc de taronja

El govern espanyol rectifica la intenció d’apujar l'IVA dels sucs i dels nèctars de fruita seca. L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) valora de manera positiva el compromís que el ministre de Consum, Alberto Garzón, ha transmés a la Regió de Múrcia d'excloure el suc de taronja, així com la resta de sucs i nèctars de fruita sense sucres afegits, de la imminent pujada de l'IVA, del 10 al 21%, de les begudes ensucrades i edulcorades.

La intenció del Ministeri de Consum d'elevar l'IVA de les begudes ensucrades havia alçat crítiques des de diversos àmbits a la Comunitat Valenciana. Les conselleries d'Agricultura de la Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia havien fet front comú contra la proposta de Consum. També AVA havia mostrat dies abans el seu “absolut desacord” amb una pretensió del Govern que va qualificar d’“autèntic despropòsit”. I el portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet, va reclamar dilluns al govern espanyol que no incloguera l'orxata i els sucs i nèctars sense sucre afegit en el decret en què treballa per a apujar l'IVA de les begudes ensucrades.

AVA ha explicat en una nota de premsa que el conseller d'Agricultura de Múrcia, Antonio Luengo, va comunicar dimecres a les associacions vinculades al sector dels sucs i nèctars el compromís obtingut del ministre Garzón, el qual suposa, segons el parer d'AVA-ASAJA, “una rectificació justa davant les crítiques del camp que evita tant un colp a la imatge saludable d'aquesta icona de la dieta mediterrània com un impacte econòmic al conjunt del sector citrícola”.

L'associació sol·licita al ministre de Consum que confirme com més prompte millor i de manera oficial l'exclusió dels sucs i nèctars sense sucres afegits de l'aplicació del màxim impost de l'IVA.

També et pot interessar

stats