El govern espanyol qüestiona una part de la llei valenciana d’LGTBI

L’executiu central ha convocat una comissió bilateral amb la Generalitat per a arribar a una solució.

VÍDEO | El govern espanyol qüestiona una part de la llei valenciana d’LGTBI

El govern espanyol ha impugnat una part de la llei valenciana d'igualtat de les persones LGTBI. En concret, les discrepàncies amb la llei, que va ser aprovada a les Corts el passat mes de novembre sense cap vot en contra, se centren en dos articles. 

Així, l’executiu central considera que l’article 26, sobre l'obligació de les empreses a respectar la igualtat de tracte i condicions de les persones LGTBI, i el 60, sobre les sancions en cas de pràctiques discriminatòries en l'àmbit laboral, sobrepassen el marc autonòmic i són competència estatal. 

Per a arribar a una solució, l’executiu central ha convocat una comissió bilateral entre l'Estat i la Generalitat per a arribar a una solució. Aquest és el pas previ a la presentació d'un recurs d'inconstitucionalitat si no s'arribara a un acord en sis mesos.

Des de Compromís han criticat durament la decisió del govern espanyol. La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat que és “inexplicable” que un govern “progressista” impugne una llei “pionera aplaudida peel col·lectiu LGTBI i precursora a tot Espanya”.  

En aquest sentit també s’ha pronunciat el portaveu de Compromís a les Corts, Fran Ferri, qui ha assenyalat que els ha sorprés que el govern de Pedro Sánchez “faça el mateix que feia el de Mariano Rajoy, amenaçant de dur als tribunals les lleis socials valencianes”. A més, ha remarcat que aquesta és una llei que “únicament vol acabar amb la discriminació i garantir la igualtat entre totes les persones siguen com siguen, i estimen qui estimen.” 

També et pot interessar

stats