El govern espanyol prohibirà als esportistes patrocinar activitats del joc

Consum ja havia anunciat que anava a endurir la regulació d'aquest sector per tal de protegir els més vulnerables a les addiccions.

Jugadors del Valencia s'entrenen amb publicitat d'una casa d'apostes en la samarreta
Jugadors del Valencia s'entrenen amb publicitat d'una casa d'apostes en la samarreta

L'esborrany de reial decret de comunicacions comercials de les activitats del joc, més coneguda com a llei del joc, pretén prohibir que els esportistes puguen patrocinar activitats relacionades amb el joc en estadis, instal·lacions o recintes esportius de qualsevol tipus. Tampoc podran fer-ne ressò en samarretes o equipaments esportius. Aquesta és una de les premisses que s'inclouen en l'esborrany de reial decret que va presentar el Ministeri de Consum al febrer, després d'escoltar la societat civil, les institucions i els grups polítics, i que destaca que existeix una "preocupació compartida per l'augment del joc d'apostes en la vida de generacions joves com a forma d'oci". El ministre de Consum, Alberto Garzón, presenta aquest dijous l'esborrany davant la Comissió Europea, amb algunes modificacions sobre el document inicial.

Fa un any, el govern espanyol va anunciar que enduriria la llei del joc i que reforçarà la protecció de les persones més vulnerables a les addiccions. La nova versió de l'esborrany de consum regula que els anuncis d'apostes en ràdio, TV i plataformes d'intercanvi de vídeo únicament podran emetre's entre la una i les cinc de la matinada, prohibeix la captació de clientela amb bons de benvinguda, els patrocinis en samarretes o equipaments esportius, i no permetrà que la publicitat vaja dirigida, directament o indirectament, a menors d'edat, entre altres qüestions.

El joc s'ha convertit en els últims anys en un assumpte prioritari per a les diferents administracions, davant el fort creixement d'aquesta activitat i els danys que comporta. Més de 400.000 persones a Espanya tenen problemes amb el joc. El Consell, de fet, va aprovar a finals del passat mes de juny la llei valenciana del joc, que substituïa la de 1988 i està considerada com a pionera a Espanya.

També et pot interessar

stats