El govern espanyol preveu prohibir la venda de cotxes dièsel i gasolina a partir del 2040

Segons les previsions del govern, l'any 2050 estaria prohibida la circulació d'aquests vehicles.

Europa Press
Europa Press

El govern central vol establir per llei que a partir de l'any 2040 no es permeta ni la matriculació ni la venda a Espanya de vehicles amb emissions "directes" de diòxid de carboni, entre ells els de dièsel i de gasolina. I que en el 2050 estiga prohibida la circulació d'aquests tipus de turismes i vehicles comercials lleugers. Així ho arreplega l'esborrany de la Llei de canvi climàtic i transició energètica que prepara l'executiu de Sánchez.

Respecte del transport per carretera, el govern té previst elaborar un estudi sobre l'establiment de gravàmens als vehicles pesats de transport de mercaderies per l'ús de determinades infraestructures.

Així mateix, la norma sobre canvi climàtic fixarà com a obligatòria la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica en les instal·lacions de subministrament de combustibles i carburants.

La proposta del govern espanyol, segons fonts del Ministeri per a la Transició Ecològica, és similar a la del Regne Unit, que ha anunciat que prohibirà la venda de cotxes dièsel i gasolina el 2040 i que l'any 2050 ja no podran circular.

França també ha anunciat que prohibirà la venda de cotxes de combustió en 2040. Països com Dinamarca, Irlanda, Alemanya i Holanda pretenen aconseguir-ho en 2030; i Noruega en 2025.

Un sistema elèctric 100 renovable en 2050

La futura Llei de canvi climàtic i transició energètica estableix que el sistema elèctric espanyol s'haurà de basar exclusivament en fonts renovables l'any 2050. Així mateix, marca una reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle d'almenys el 90%, prenent com a referència els nivells de 1990.

Aquesta llei pretén assegurar el compliment de l'Acord de París de lluita contra el canvi climàtic i garantir la total descarbonització de l'economia espanyola en la segona meitat del segle XXI.

També et pot interessar

stats