El govern espanyol preveu aprovar la declaració d’emergència climàtica i augmentar un 2% el salari dels funcionaris

L’executiu es comprometrà a remetre al Congrés en un termini de cent dies la llei de canvi climàtic i transició energètica.

Imatge d'arxiu del president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Imatge d'arxiu del president del govern espanyol, Pedro Sánchez

El Consell de Ministres té previst aprovar aquest dimarts una declaració sobre l'emergència climàtica. En l'esborrany d'acord es compromet en els primers cent dies a remetre al Congrés el projecte de llei de canvi climàtic i transició energètica per a aconseguir la neutralitat mediamiental com a molt tard el 2050, sobre la base d'un sistema energètic cent per cent renovable, un parc de turismes i vehicles comercials no contaminants i un sistema agrari neutre en CO2.

Així mateix, preveu augmentar un 2% el salari dels funcionaris públics.

També es compromet a definir en aquest termini la senda de descarbonització a llarg termini i presentar el segon Pla Nacional d'Adaptació, així com reforçar els mecanismes de participació a través de la posada en marxa d'una Assemblea Ciutadana del Canvi Climàtic.

El govern espanyol també es compromet a impulsar la transformació del model industrial i del sector serveis, de manera que afavorisquen la sostenibilitat de les activitats econòmiques i l'ocupació de qualitat.

També et pot interessar

stats