El govern espanyol porta a la Fiscalia el tuit del PP en què es bromejava amb la mort de Pedro Sánchez

El vídeo, realitzat per un 'youtuber', estava protagonitzat per un xiquet que llegia a son pare la carta dels Reis Mags.

El tuit del PP incloïa el vídeo acompanyat del missatge “Benvolguts Reis Mags, el nostre president preferit és... Pedro Sánchez”
El tuit del PP incloïa el vídeo acompanyat del missatge “Benvolguts Reis Mags, el nostre president preferit és... Pedro Sánchez”

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha anunciat que traslladaran a la Fiscalia General de l'Estat el tuit publicat aquest matí en el compte oficial del PP en què es desitjava la mort del president de l'executiu central, Pedro Sánchez, perquè valore si és delicte. "La Fiscalia haurà d'analitzar si eixe tuit és constitutiu de delicte i, si és així, procedir penalment contra els autors i els qui l'han donat difusió pública", han informat des de Moncloa. 

El PP ha demanat disculpes per la publicació, en la qual es demana als Reis d'Orient que “s’emporten” el president de govern espanyol, Pedro Sánchez, juntament amb persones que ja han mort, com ara Amy Winehouse, Robin Williams o Chiquito de la Calzada.

El tuit del PP incloïa un vídeo satíric en què es veia un xiquet que li deia a son pare: “Pare, puc llegir-te la carta que he escrit als Reis Mags?”. Aleshores el xiquet comença a enumerar les persones famoses a les quals admirava i que ara són mortes. "La meua cantant favorita era Amy Whinehouse, i te la vas emportar. El meu actor favorit era Robin Williams, i te'l vas emportar. El meu humorista favorit era Chiquito de la Calzada, i també te'l vas emportar", escriu el xiquet a la carta.  

Al final, acaba dient que el seu president preferit és Pedro Sánchez. En el vídeo, realitzat pel youtuber Ignacio de la Puerta, el xiquet pregunta si pot enviar la carta, però el pare li la lleva per a dur-la directament a Correus i assegurar-se que no es perda.

El tuit del PP incloïa el vídeo acompanyat del missatge “Benvolguts Reis Mags, el nostre president preferit és... Pedro Sánchez”.

El PSOE ha reaccionat en Twitter i ha publicat un missatge en el qual criticava el contingut del vídeo i n'exigia la retirada: “Afortunadament, els partits polítics estem per a alguna cosa més que desitjar la mort al president del govern. Des del PSOE condemnem i exigim la retirada d’aquest tuit.”

Minuts després, el PP ha esborrat el tuit i ha demanat disculpes: “No era la nostra intenció ofendre ni desitjar mal a ningú. Ha sigut un error. Feliç dia de Reis Mags a tothom”.

També et pot interessar

stats