El govern espanyol planteja un recurs al Constitucional per la resolució del Parlament de Catalunya contra el rei

Es pretén anul·lar la resolució aprovada a iniciativa d'En Comú en què es reprovava el rei i es reclamava la fi de la monarquia.

La vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, al Congrés
La vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, al Congrés / Efe

El Govern d’Espanya proposa aquest divendres la presentació d'un recurs davant el Tribunal Constitucional contra la resolució aprovada pel Parlament de Catalunya a iniciativa d'En Comú Podem en què es reprovava el rei i es reclamava la fi de la monarquia.

La vicepresidenta de l’executiu central, Carmen Calvo, ha assegurat al Congrés que ‘‘un parlament autonòmic no pot intentar traçar la forma d'estat d'aquest país’’. "No té cap sentit des del punt de vista jurídic, però sí que ha de tindre una resposta política’’, ha afegit.

En aquest context, ha subratllat que el govern espanyol impugnarà la resolució contra el monarca, tal com va fer el mes de juliol quan el Parlament català va intentar, ‘‘sense cap efecte, tornar a recompondre les lleis que trencaven la Constitució, l'Estatut d'autonomia i la unitat territorial d'Espanya’’.

En qualsevol cas, la vicepresidenta ha remarcat que l’executiu central continua obstinat a ‘‘normalitzar’’ les relacions amb Catalunya, encara que va admetre que en aquest camí es produeixen ‘‘moments més agradables i menys agradables’’.

També et pot interessar

stats