El govern espanyol pagarà mig milió d’euros per la defensa de Pablo Llarena

El Ministeri de Justícia ha arribat a un acord amb el bufet belga Liederkerke Wolters Waelbroeck Kirpatrick.

el bufet belga assumirà la representació processal de l'Estat i de Llarena
el bufet belga assumirà la representació processal de l'Estat i de Llarena / Europa Press

El govern espanyol ha arribat a un acord amb el bufet belga Liederkerke Wolters Waelbroeck Kirpatrick per a la defensa del jutge Pablo Llarena, el cost del qual ascendeix a 544.982 euros.

El Ministeri de Justícia ha donat detalls sobre el contracte firmat amb el bufet que s'encarregarà de defendre el magistrat espanyol el pròxim 4 de setembre, després de la demanda interposada per l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

Després de finalitzar el procés de selecció del despatx d'advocats, Justícia va remetre la documentació a l'ambaixada espanyola a Brussel·les, on representants legals de la diplomàcia i el bufet van rubricar el preceptiu contracte.

L'adjudicació s'ha fet per 450.413,22 euros, als quals se sumen uns altres 94.568,78 en concepte d'impostos, amb la qual cosa la xifra puja a un total de 544.982 euros.

"Després de la formalització del contracte, el bufet belga assumirà la representació processal de l'Estat i de Llarena per a, d'acord amb la direcció tècnica que exercirà l'Advocacia de l'Estat, defendre la sobirania i la immunitat jurisdiccional de la justícia espanyola davant els tribunals belgues, defensa que inclou la de l'instructor del Suprem", ha explicat el Ministeri.

També et pot interessar

stats