El govern espanyol nega pressions a l’advocacia de l’Estat en les acusacions per l’1-O

L’executiu de Pedro Sánchez assenyala que no s’ha fet cap gest als independentistes

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo; la portaveu de l’executiu, Isabel Celaá, i la ministra de Justícia, Dolors Delgado, en arribar a la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres. EFE
La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo; la portaveu de l’executiu, Isabel Celaá, i la ministra de Justícia, Dolors Delgado, en arribar a la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres. EFE / Javier Lizón

El govern espanyol ha negat aquest divendres que haja pressionat l’advocacia de l’Estat perquè no incloguera els delictes de rebel·lió en l’acusació al Tribunal Suprem contra els dirigents independentistes catalans en presó. La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha comparegut acompanyada de la vicepresidenta Carmen Calvo i ha dit que l’advocacia no ha fet cap gest als empresonats i que s’ha basat en criteris purament jurídics en considerar que els encausat han comés delictes de sedició i malversació però no de rebel·lió, en contra del criteri expressat per la Fiscalia General de l’Estat. 

En aquesta línia Delgado ha dit que hi ha nombrosos experts del món de la judicatura que debaten sobre la inclusió o no del delicte de rebel·lió en els fets que han dut els 18 processats al Tribunal Suprem. La ministra també ha justificat la petició de 12 anys de presó per a l’exvicepresident català Oriol Junqueras perquè l’advocacia entén que el delicte de malversació és un mitjà necessari per a la sedició. 

En termes semblants s’ha expressat la vicepresidenta del govern central, Carmen Calvo, que ha defensat que no hi ha hagut cap canvi de posicionament perquè es tracta de la primera vegada en què les acusacions s’han fet públiques. 

També et pot interessar

stats