El govern espanyol modificarà la llei perquè Franco siga soterrat en un lloc “sense possibilitat d’enaltiment”

La vicepresidenta Carmen Calvo aposta per una ubicació “privada i decorosa”

La vicepresidenta Carmen Calvo durant la roda de premsa del Consell de Ministres
La vicepresidenta Carmen Calvo durant la roda de premsa del Consell de Ministres

El govern espanyol impulsa una modificació de la Llei de memòria històrica per a impedir les restes del dictador Francisco Franco siguen soterrades en un lloc visitable dins de la catedral de l’Almudena de Madrid. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la vicepresidenta del govern espanyol Carmen Calvo ha dit que les restes estaran en un lloc “privat i decorós, però sense possibilitat d’enaltiment”.

Calvo ha retut comptes al Consell de Ministres del seu viatge al Vaticà, en què assegura que va aconseguir el compromís del secretari d’estat de la Santa Seu, el cardenal Pietro Parolin, del fet que l’Església no s’oposarà a l’exhumació de les restes de Franco.

Tot i això el govern espanyol ha considerat oportú esmenar la Llei de memòria històrica per tal d’assegurar que la família només puga soterrar Franco en un lloc privat que impedisca l’enaltiment, amb motiu de “garantir l’orde públic”.

Des de l’executiu de Sánchez es considera imprescindible impedir que el trasllat de les restes es faça en un lloc públic dins de la cèntrica i concorreguda catedral de l’Almudena, encara que no tanca la porta a la possibilitat que la família trie un lloc privat, no visitable, dins del temple mateix.

El procés d’exhumació del dictador s’està dilatant molt en el temps, segons el govern espanyol, per obstrucció de la família primer a l’exhumació, i ara a l’hora de triar el lloc de la seua nova inhumació. La vicepresidenta ha demanat aquest divendres a la família que “entenga la necessitat de la democràcia espanyola de posar fi a aquest episodi de la història d’Espanya”.

També et pot interessar

stats