El govern espanyol manté el seu full de ruta per a exhumar Franco

Delgado assegura que "la decisió està presa” i la tiraran "avant", malgrat l'obstruccionisme de la família del dictador i el seu entorn.

El govern espanyol manté el seu full de ruta per a exhumar les restes de Franco del Valle de los Caídos

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha confirmat aquest dimecres que el govern central manté el seu "full de ruta" per a exhumar les restes del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos. "La decisió està presa i la tirarem avant", ha asseverat, en relació amb "l'obstruccionisme" que l'executiu està trobant en la família de Franco i el seu entorn més pròxim, i que està retardant els plans del govern

Delgado ha subratllat que de 12 procediments incoats contra l'autorització de l'ajuntament de San Lorenzo de El Escorial als treballs previstos en la basílica del Valle de los Caídos, set s'han desestimat.

De moment, tan sols una ha prosperat en el jutjat número 3 de Madrid, que ha suspés cautelarment l'informe municipal que autoritzava els treballs per a exhumar les restes del dictador. Ara l'Ajuntament disposa de tres dies per a presentar al·legacions a les mesures cautelars sol·licitades per la part demandant, Leonardo Falcó i el procurador Javier Campal, a qui el govern identifica com l'entorn de la família Franco.

"Estem convençuts que després d'haver escoltat a l'Ajuntament i les seues argumentacions, el jutjat dictarà una resolució diferent tant en la peça de mesures cautelars com en la sentència sobre el fons", segons indiquen des de Presidència. A més, el govern central precisa que el jutjat contenciós administratiu número 3 de Madrid no és competent per a resoldre sobre acords del Consell de Ministres, sinó el Tribunal Suprem.

Acumular tots els procediments en un

Precisament per a fer front a la cascada de demandes presentades de forma coordinada per a obstruir el procediment, l'Advocacia de l'Estat treballa des de fa dies en l'acumulació de tots els procediments judicials en un només per a garantir que hi haja un únic procediment, segons ha avançat el govern central.

També et pot interessar

stats