El govern espanyol manté la reunió entre Sánchez i Torra, però posposa la taula de diàleg

El president català espera que Pedro Sánchez “no excloga” l'autodeterminació ni l'amnistia de la trobada.

VÍDEO | El govern espanyol manté la reunió entre Sánchez i Torra, però posposa la taula de diàleg

El govern espanyol manté la intenció que se celebre la reunió entre el president de l'executiu, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, prevista per al 6 de febrer. Ho emmarquen, segons diuen des de la Moncloa, dins del compromís de diàleg que tenen per a resoldre “el conflicte polític”. 

Tot i això, posposaran la mesa de diàleg entre els dos governs, acordada entre el PSOE i Esquerra Republicana, fins que Catalunya tinga un nou executiu. “El govern espanyol espera poder iniciar el diàleg de seguida que haja parlat el poble català i es constituïsca un nou Parlament, així com un nou govern. Com més prompte se celebren les eleccions i hi haja un nou govern, abans començarem el diàleg”, afirma la Moncloa en un comunicat. 

Fonts del govern espanyol asseguren que Sánchez té la intenció de quedar-se a Barcelona el dia 7 i reunir-se, entre altres persones, amb l'alcaldessa de la ciutat. 

Moments abans de difondre el comunicat, la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, deixava enlaire la reunió entre Sánchez i Torra assegurant que la trobada, “si té lloc”, es farà per a parlar dels problemes de Catalunya en el marc de la “seguretat jurídica” de l’Estat espanyol i no per a afrontar aquesta conversa des d’alguns plantejaments independentistes que ha vist reflectits en els mitjans de comunicació.

Durant les últimes hores, el sector sobiranista pressiona el govern espanyol i Quim Torra mateix ha deixat en interrogant la mesa de diàleg entre governs, acordada pel PSOE i Esquerra Republicana. Està a l’espera de saber com transcorre la reunió fixada amb Sánchez perquè, segons ha explicat, vol comprovar quina predisposició té per a parlar d’autodeterminació i amnistia per als polítics independentistes que estan empresonats. En declaracions posteriors, s'ha mostrat “convençut” que el president del govern espanyol “no exclourà cap contingut” de la trobada.

També et pot interessar

stats