El govern espanyol manté en el 4,3% la seua previsió de PIB el 2022, però retalla huit dècimes la de 2023, al 2,7%

Les noves previsions de l'executiu de Sánchez estan alineades, segons la ministra d'Economia, amb les estimacions fetes pel conjunt d'organismes nacionals i internacionals

Imatge de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest dimarts
Imatge de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest dimarts / Europa Press

El govern espanyol ha mantingut la seua previsió de creixement de l'economia espanyola en el 4,3% per a enguany, però ha retallat huit dècimes la seua estimació per al 2023, fins al 2,7%, en un context d'elevada incertesa per l'impacte de la guerra a Ucraïna i l'escalada de preus, especialment els de l'energia.

Així ho ha avançat la vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres celebrat aquest dimarts, on ha defés que "tot continua apuntant a un fort creixement de l'economia espanyola".

Aquestes noves previsions de l'executiu de Sánchez estan alineades, segons Calviño, amb les estimacions fetes pel conjunt d'organismes nacionals i internacionals, que en les últimes setmanes han revisat a la baixa les seues projeccions de creixement per al PIB espanyol. Per exemple, la Comissió Europea estima un creixement del 4% enguany i del 2,1% el pròxim, mentre que el Banc d'Espanya el situa en el 4,1% el 2022 i en el 2,8% el 2023.

I és que l'alça dels preus de l'energia, juntament amb l'impacte negatiu sobre les principals economies europees, fonamentalment l'alemanya, estan alentint la recuperació de l'economia espanyola després de la pandèmia, que s'havia accelerat en el segon semestre de 2021.

"El principal repte de l'economia espanyola en aquest moment és la inflació", ha reconegut la vicepresidenta primera, qui ha assegurat, no obstant això, que les mesures impulsades pel govern estan limitant l'Índex de Preus al Consum en més de 3,5 punts percentuals.

A l'espera de conéixer la dada avançada del PIB per al segon trimestre, que donarà a conéixer l'INE divendres que ve, Calviño ha assegurat que tots els indicadors avancen un fort creixement de l'economia espanyola també entre abril i juny.

També et pot interessar

stats