El govern espanyol insta la població a descarregar-se l'app Radar Covid per a frenar la transmissió del virus

12 comunitats autònomes han firmat els convenis per a posar l'aplicació operativa i la Comunitat Valenciana ho farà aquesta setmana.

María Jesús Montero, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
María Jesús Montero, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres / Carlos Hidalgo (Efe)

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha tornat a fer una crida a la població perquè es descarregue l'aplicació mòbil Radar Covid amb la finalitat de millorar la detecció de positius de coronavirus i frenar la propagació. "El govern vol recordar la conveniència que té que tota la ciutadania es baixe l'aplicació per a facilitar la detecció dels casos i tallar la transmissió", ha dit.

La també ministra d'Hisenda ha destacat que la "majoria" de les persones que s'estan contagiant actualment són joves, asimptomàtiques i han sigut detectades pel seguiment que estan fent els serveis sanitaris.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montero ha informat que 12 comunitats autònomes ja han firmat els convenis per a posar l'aplicació operativa al seu territori i espera que en les pròximes setmanes ja estiga disponible a "ple rendiment" en la major part d'Espanya.

L'aplicació funcionarà de manera progressiva a la Comunitat Valenciana

El president' de la Generalitat , Ximo Puig, va avançar que l'aplicació funcionarà de manera progressiva a la Comunitat Valenciana. Està previst que aquesta setmana es firme el conveni amb el Ministeri de Sanitat per a la implantació al territori valencià.

El cap del Consell ha assegurat que en cap moment la Generalitat ha rebutjat la implantació de l'aplicació, però ha indicat que s'ha de fer "amb les màximes garanties i la major eficàcia".

També et pot interessar