El govern espanyol inicia la confecció dels pressupostos, que incorporen l'enfocament de gènere

Els ministeris tindran un mes de termini per a remetre a Hisenda les seues propostes de despesa.

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, porta al Congrés els PGE en una imatge d'arxiu
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, porta al Congrés els PGE en una imatge d'arxiu / Europa Press

El Ministeri d'Hisenda ha donat el "tir d'eixida" a la confecció dels pressupostos generals de l'Estat (PGE) per a 2020 amb la publicació d'una orde per la qual es dicten les normes per a l'elaboració dels nous comptes. En aquests comptes s'inclou per primera vegada l'anàlisi de l'impacte de gènere dels programes i es fixa el 27 de febrer com a data límit perquè els ministeris remeten les propostes de normes de contingut pressupostari.

Així es desprén d'una orde publicada pel Ministeri d'Hisenda en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), que la portaveu del govern i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha destacat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Això suposa el tir d'eixida perquè els departaments comencen a treballar i traslladar les seues prioritats pressupostàries per a enguany. "És un primer pas molt important i urgent, perquè Espanya fa massa temps ja que està amb pressupostos prorrogats i haurem de presentar els comptes com més prompte millor", ha dit Montero.

Un creixement econòmic "inclusiu"

Montero ha destacat que els eixos dels nous comptes passen per un creixement econòmic "inclusiu", basat en innovació, tecnologia i digitalització; aposta per la transformació ecològica justa; defensa dels drets socials per a avançar cap a una societat "més justa i cohesionada"; cohesió territorial per a afrontar el repte demogràfic i la lluita per la igualtat.

Quant a això, ha subratllat que els comptes inclouran per primera vegada un informe amb el diagnòstic de la realitat de gènere, per a analitzar en conjunt amb l'Administració General de l'Estat l'impacte de gènere dels programes ministerials.

També et pot interessar

stats