El govern espanyol impulsarà una llei de temps corresponsable per a garantir el dret a la conciliació

L'executiu està treballant en una regulació del teletreball amb perspectiva de gènere perquè "no siga un parany per a les dones".

El govern espanyol impulsarà una llei de temps corresponsable per a garantir el dret a la conciliació
El govern espanyol impulsarà una llei de temps corresponsable per a garantir el dret a la conciliació

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha anunciat que el govern espanyol impulsarà una llei de temps corresponsable amb l'objectiu de garantir el dret a la conciliació i el dret al treball en condicions d'igualtat. Aquest mateix assumpte també s'ha tractat aquest dimecres en la comissió de les Corts per a l’estudi de la racionalització dels horaris.

En la compareixença en la comissió per a la reconstrucció econòmica i social, Montero ha defés la necessitat de fer que la conciliació no supose una renúncia per a les dones i ha reivindicat "el dret dels homes a cuidar d’altres persones sense que la societat els penalitze". Al seu parer, aquestes qüestions passen per avançar legislativament i, de fet, ha explicat que l'executiu està treballant en una regulació del teletreball amb perspectiva de gènere perquè "no siga un parany per a les dones". De fet, a partir del pòxim dilluns, els funcionaris de l'Administració General de l'Estat podran teletreballar almenys quatre dies a la setmana mentre dure la crisi sanitària.

Montero ha advocat per dissenyar, durant aquesta legislatura, un sistema estatal de cures amb la col·laboració i coordinació de les comunitats autònomes i els ajuntaments, que implique el sector privat i la societat civil. Segons ha dit, la pandèmia ha evidenciat que "sense cures no es pot viure, l'economia productiva no funciona".

Així mateix, ha lamentat que es tracta d'un treball que "històricament ha recaigut sobre les dones, a l'interior de les cases" i, que quan es fa en el mercat laboral, "es desenvolupa sota condicions d'extrema precarietat i un reconeixement nul".

També et pot interessar

stats