El govern espanyol impulsa mesures de conciliació laboral i línies de crèdit per a mitigar l’impacte de la Covid-19

La Unió Europea destinarà fins a 25.000 milions d'euros per a aportar liquiditat a les empreses.

El president del govern espanyol Pedro Sánchez en roda de premsa

El govern espanyol aprovarà en els pròxims dies un pla de xoc per a afrontar l’impacte social i econòmic que està causant el coronavirus. Es tracta de recursos per a afavorir la reducció de la jornada laboral per a atendre els menors, iniciatives per a protegir els llocs de treball en els sectors que acusen un descens de la demanda aquestes setmanes o línies de crèdit per a les pimes són algunes de les mesures que ha anunciat aquesta vesprada el president del govern, Pedro Sánchez, després de reunir-se amb els mandataris europeus per videoconferència.

Així mateix, Sánchez ha indicat s’establiran mesures per a garantir el subministrament de medicaments i material sanitari i, en clau d’ocupació, el president tot i anunciar mesures per a “protegir els llocs de treball”, no ha concretat els plans de l’executiu per a evitar els comiats, més allà de mencionar alternatives com les reduccions de les jornades o els ajustos temporals d’ocupació.

Quant a les repercusions econòmiques, el cap de l’executiu ha indicat que es donarà una “resposta integral per a véncer el virus”. De fet, dijous transmetrà les iniciatives previstes per a mitigar els efectes econòmics als agents socials i sindicats.

Pedro Sánchez ha afirmat que el govern no escatimarà en recursos per a fer front a “l’emergència sanitària global”. "Farem el que faça falta, on faça falta i quan faça falta per a combatre aquesta emergència de salut pública", ha puntualitzat el cap de l’executiu espanyol. Una intenció que ha traslladat als representants de la Unió Europea.

La Unió Europea, per la seua banda, emprarà "totes les eines necessàries" per a superar la crisi del coronavirus, segons han anunciat els presidents de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, i del Consell Europeu, Charles Michel, després d'una videoconferència.

Per a això, l'executiu comunitari interpretarà amb la màxima flexibilitat les normes fiscals del Pacte d'Estabilitat i Creixement i permetrà que es puguen mobilitzar ajudes d'estat per a les empreses que ho necessiten. Per a això, es crearà un "fons de resposta al coronavirus" dotat amb 7.500 milions d'euros inicials i amb voluntat de dotar-lo amb fins a 25.000 milions d'euros.

Incertesa davant les Falles

Preguntat per les possibles restriccions que podrien afectar la festa de les Falles, Sánchez s’ha limitat a afirmar que el govern espanyol està “en contacte constant amb els diferents governs autonòmics i la decisió que es prenga serà consensuada".

També et pot interessar

stats