Govern espanyol i Generalitat catalana activen la comissió bilateral set anys després

El govern català exposarà la seua postura sobre el referèndum d'autodeterminació i la situació dels polítics presos.

Meritxell Batet i Ernest Maragall en una reunió prèvia
Meritxell Batet i Ernest Maragall en una reunió prèvia / JP Gandul (Efe)

Des de 2011 no es reunia la comissió bilateral entre el Govern d'Espanya i la Generalitat de Catalunya. Aquesta vesprada es tornen a reunir a partir de les 16:30 h al Palau de la Generalitat. La representació de l'Estat l'encapçalarà la ministra de Política Territorial i Funció Pública, la catalana Meritxell Batet. La part catalana estarà dirigida pel conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall.

Per part del govern espanyol, es plantejarà l'entrada de la Generalitat en els òrgans multilaterals de cooperació i coordinació. Es tracta de les trobades on estan representades totes les autonomies.

Des del govern català exposaran la seua postura sobre el referèndum d'autodeterminació i la situació dels polítics presos.

El govern central planteja que la reunió ha de servir per a fer efectives les polítiques públiques d'Estat i Generalitat per a assegurar la prestació de serveis als ciutadans. La part catalana reclama passos avant sobre la situació política a Catalunya.

A pesar que les posicions prèvies estan molt allunyades, el simple fet de celebrar aquesta reunió ja és una fita després de set anys de bloqueig. Les dues parts són conscients que aquesta vesprada serà difícil tancar acords concrets perquè fins ara no hi ha hagut contactes tècnics previs. De la trobada podrien eixir grups de treball amb calendaris d'objectius a complir.

A més de la ministra Batet, per part del govern també hi acudiran els secretaris d'Estat de Política Territorial; Ignacio Sánchez Amor; Hisenda, Inés Maria Bardón; Infraestructures, Pedro Saura; Relacions amb les Corts, José Antonio Montilla i la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera.

La delegació catalana també comptarà amb la presència del vicepresident, Pere Aragonès; la consellera de Presidència, Elsa Artadi, i altres secretaris sectorials.

La comissió bilateral es va definir en l'estatut aprovat el 2006.

També et pot interessar

stats