El govern espanyol evita polemitzar amb els crits de "Viva Franco" de la família

Celaá afirma que el Consell de Ministres no ha abordat la possibilitat d'emprendre accions legals.

Arribada dels familiars de Franco al Valle de los Caídos
Arribada dels familiars de Franco al Valle de los Caídos / Mariscal (Efe)

El govern espanyol ha evitat polemitzar amb els crits de "Viva Franco" que la família del dictador va llançar a l'explanada del Valle de los Caídos, minuts abans que el fèretre abandonara el recinte. 

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la ministra portaveu, Isabel Celaá ha afirmat que "l'essencial" és que els actes d'exhumació i inhumació de dijous s'efectuaren "en temps, forma i amb tota la dignitat democràtica pròpia" d'un país com Espanya. 

Celaá ha precisat que l'executiu espanyol no ha tractat en la reunió la possibilitat d'emprendre accions legals contra la família de Franco. "Els 'vives' d'alguna gent estan ací i hi entrarrem", ha assenyalat Celaá, que ha insistit que tot es va fer "amb respecte a la privacitat de la família i als ciutadans del país".

Pel que fa al futur del Valle de los Caídos, la portaveu de l'executiu espanyol ha afirmat que s'obri un període de reflexió i valoració, i que es procurarà "que siga un espai que ajude a la memòria de les víctimes". Així, ha assenyalat que l'executiu té la intenció "de continuar treballant la redignificació de totes les víctimes" d'acord amb la llei de memòria històrica.

També et pot interessar

stats