El govern espanyol estudia canviar el sistema d'ajudes als efectes dels temporals

Pedro Sánchez ha sol·licitat als diferents ministeris informes dels danys causats per Gloria per a activar les subvencions.

El president de l'executiu, Pedro Sánchez, ha reunit aquest divendres dotze membres del seu equip de govern per a analitzar els "abundants" danys provocats per la borrasca Gloria
El president de l'executiu, Pedro Sánchez, ha reunit aquest divendres dotze membres del seu equip de govern per a analitzar els "abundants" danys provocats per la borrasca Gloria / Europa Press.

El govern espanyol es planteja adoptar mesures immediates per a modificar l'actual sistema de concessió d'ajudes per a atendre les destrasses dels temporals. Considera que cal adaptar-se a una "nova realitat" en la qual aquests "esdeveniments i situacions catastròfiques" són cada vegada més freqüents a conseqüència del canvi climàtic.

En l'actualitat, les ajudes de l'Estat per a pal·liar aquests danys tenen una especial complexitat per la diversitat de situacions i esdeveniments meteorològics que existeixen. A més, assenyalen, s'hi afig la complexitat administrativa, que fa que sovint es retarden els pagaments per les dificultats d'avaluar els danys i encarar el compliment dels requisits legals per a ser-ne beneficiari.

El president de l'executiu, Pedro Sánchez, ha reunit aquest divendres dotze membres del seu equip de govern per a analitzar els "abundants" danys provocats per la borrasca Gloria en el Mediterrani i activar les ajudes que depenen de l'administració de l'Estat. En la cita s'han sol·licitat als diferents ministeris informes preliminars que s'estudiaran en el Consell de Ministres del pròxim dimarts per a posar-les en marxa com més prompte millor.

També et pot interessar

stats