El govern espanyol ha donat orde de no publicar els nomenaments de Torra

La decisió comporta la prolongació de la intervenció de Catalunya per l'article 155.

Quim Torra, des de Vilafranca del Penedès, alerta d'una greu crisi institucional
Quim Torra, des de Vilafranca del Penedès, alerta d'una greu crisi institucional / FORTA

El sotsecretari del Ministeri de Presidència, José María Jover, s'ha dirigit per carta al secretari del Govern de Catalunya, Víctor Cullell, i li ha donat instruccions per tal que no es publique al DOGC el decret de nomenament dels consellers i conselleres de Quim Torra. Sí que li permet publicar un altre decret, amb l'estructuració de les competències de cada departament.

El president català, de visita hui a Vilafranca del Penedès, ha defés que el govern de l'estat no pot impedir la designació del govern català i que si ho fa estarà obrint una greu crisi institucional.

Per part dels partits que donaren suport a l'aplicació del 155 s'ha ratificat el suport al govern. Pel PP, Javier Maroto ha destacat la importància de mantenir la unitat dels partits dits "constitucionalistes". Carmen Calvo, secretària d'Igualtat del PSOE, diu que Torra pensa més en el desafiament institucional que en Catalunya. Albert Rivera ha reivindicat la unitat en el sentiment de ser espanyols.

La controvèrsia davant la conformació de nou govern a Catalunya va sorgir quan el nou president, Quim Torra, va designar 13 consellers, dels quals n'hi ha dos fugits a Bèlgica, Antoni Comín i Lluís Puig, i dos en la presó, Jordi Turull i Josep Rull.

A més, el designat govern català ha sigut molt criticat per forces polítiques i sindicals diverses per estar molt lluny de la paritat. Hi ha onze homes i només tres dones.

També et pot interessar

stats