El govern espanyol dona un mes a Múrcia per a retirar el control parental abans d'anar a tribunals

El Sindicat d'Estudiants convoca una vaga general el 6 de març amb la finalitat de frenar "l'ofensiva de l'extrema dreta".

VÍDEO | El govern espanyol dona un mes a Múrcia per a retirar el control parental abans d\'anar a tribunals

La ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha donat un mes de termini al govern de Múrcia per a "restaurar la legalitat" i retirar el control parental abans que l'executiu espanyol recórrega contra aquesta mesura en els tribunals de justícia.

El govern central va enviar un requeriment a l'executiu murcià per a instar-lo a retirar una mesura que constitueix "una censura prèvia, que va fins i tot contra la llibertat de càtedra". 

A més, Celaá ha recordat que va ser l'última reforma educativa impulsada pel llavors govern del PP, la que va limitar la capacitat de decisió dels pares en els consells escolars. Per això, ha retret al president del PP, Pablo Casado, el seu "desconeixement de com funciona el sistema educatiu" a Espanya.

Per la seua banda, la nova delegada del govern espanyol per a la Violència de Gènere, Victoria Rosell, ha plantejat la possibilitat d'aplicar l'article 155 de la Constitució, com al seu moment es va fer a Catalunya, per a obligar el govern autonòmic a suspendre l'aplicació del control parental a les escoles.

Segons Rosell, "hi ha uns marges jurídics que poden no ser necessàriament judicials sinó fins i tot administratius de requeriment perquè complisca l'obligació, fins i tot del 155 a Múrcia, perquè es nega a tractar tot el seu alumnat per igual o a garantir els drets de les persones més vulnerables".

El Sindicat d'Estudiants convoca una vaga el 6 de març 

El Sindicat d'Estudiants i l'associació Lliures i Combatives ha convocat una vaga general "estudiantil, feminista, antifeixista i antiracista" per al pròxim 6 de març amb la finalitat de frenar "l'ofensiva de l'extrema dreta" en voler imposar el control parental als centres educatius.

La secretària general del Sindicat d'Estudiants, Coral Latorre, ha qualificat el control parental de "l’intent de l'extrema dreta de Vox i de l'altra dreta, PP i Cs, que formen part del mateix bloc, de voler imposar una involució franquista salvatge en els centres d'estudi".

Vox presenta una iniciativa a les Corts per a aplicar-lo a la Comunitat Valenciana

Precisament, aquest dilluns Vox ha presentat una proposició no de llei (PNL) a les Corts per a instar el Consell a implantar el control parental a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats