El govern espanyol destinarà 300 milions per a pal·liar la fallida de Thomas Cook

El col·lapse del principal operador turístic britànic va afectar 3.400 treballadors de forma directa.

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme en funcions, Reyes Maroto, ha presentat aquest dijous les mesures que contempla el pla de xoc
La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme en funcions, Reyes Maroto, ha presentat aquest dijous les mesures que contempla el pla de xoc / Efe.

El govern central aprovarà el pròxim 11 d'octubre un reial decret llei amb tretze mesures de xoc, que suposen uns 300 milions d'euros, per a fer front el col·lapse del turoperador britànic Thomas Cook.

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme en funcions, Reyes Maroto, ha presentat aquest dijous les mesures que contempla el pla de xoc, amb les quals s'espera suavitzar l'impacte de la fallida del turoperador en l'ocupació, que ha afectat 3.400 treballadors de forma directa.

El principal operador turístic britànic va entrar en suspensió de pagaments i va tancar les portes el passat setembre, després de 178 anys d'història. La patronal hotelera Hosbec va comptabilitzar en 13.000 el nombre de paquets turístics afectats pel tancament de Thomas Cook i en 1,5 milions d'euros el deute que deixava a la Costa Blanca. Representants de les àrees de Turisme dels governs de les Canàries, les illes Balears, la Comunitat Valenciana, Catalunya i Andalusia van demanar al govern espanyol que aplicara subvencions en aquests territoris i, així, "tranquil·litzar" les empreses.

També et pot interessar

stats