El govern espanyol destinarà 260 milions per a digitalitzar l'educació

El pla permetrà comprar mig milió de dispositius electrònics per als centres escolars i arrancarà al setembre.

El govern espanyol destinarà 260 milions per a digitalitzar l'educació
El govern espanyol destinarà 260 milions per a digitalitzar l'educació

La ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha explicat, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que el govern espanyol ha acordat un conveni per a posar en marxa el programa “Educa en digital”, que mobilitzará 260 milions d’euros per a la digitalització de l’educació. El fons pretén dotar de dispositius electrònics els centres públics i es traduirà en l'adquisició de fins a 500.000 unitats, amb connexió a Internet, que els centres posaran a disposició de l'alumnat com a préstec. Els dispositius començaran a entregar-se a principis del pròxim curs 2020-2021, previ conveni amb les autonomies.

La ministra d'Educació també ha anunciat un altre paquet de 400 milions d'euros per a les universitats públiques. Segons ha explicat Celaá, aquesta iniciativa va dirigida l'estudiantat més vulnerable i ha remarcat que “l'educació és eina per a la igualtat i principal motor econòmic”.

“A pesar que hem pogut arreglar-nos amb l'educació en línia durant el confinament, hem comprovat que encara hi ha moltes necessitats i per això fem un gran esforç inversor en matèria de digitalització”, ha emfatitzat la responsable d'Educació.

També et pot interessar

stats