El govern espanyol destina més de 108 milions a la Comunitat Valenciana per a construir 2.363 habitatges de lloguer social

Rodríguez ha presentat l’informe sobre l'estat d'execució dels fons europeus relacionats amb el Pla de Recuperació

La ministra d'Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez, durant una roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres
La ministra d'Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez, durant una roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres / Carlos Luján (Europa Press)

El govern espanyol ha destinat 108.210.000 euros a la Comunitat Valenciana per a la construcció de 2.363 habitatges de lloguer social en edificis energèticament eficients. Són xifres arreplegades en l'informe presentat aquest dimarts davant del Consell de Ministres per la ministra d'Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez, sobre l'estat d'execució dels fons europeus relacionats amb el Pla de Recuperació, dedicat a la Implementació de l'Agenda Urbana Espanyola: Pla de Rehabilitació i Regeneració Urbana.

Les comunitats autònomes i entitats locals han subscrit convenis per a rebre al voltant de 1.000 milions d'euros per a construir un total de 24.964 habitatges. Aquestes xifres eleven en un 25% l'objectiu previst inicialment, que era de 20.000 habitatges, gràcies als 211 acords firmats amb les autonomies i les entitats locals, quatre d'ells amb la Comunitat Valenciana, fruit del model de cogovernança que coordina el Ministeri.

Quant al programa de Rehabilitació d'Edificis Públics, dotat amb 1.080 milions d'euros, el grau de compliment és del 56,95% respecte als 290.000 m² rehabilitats compromesos amb Europa i que s'estan analitzant.

Pel que fa a la inversió en rehabilitació de barris, programa dotat amb 3.420 milions d'euros, es concreta amb la firma de més de 285 actuacions, que suposen 841 milions d'euros. Quant a la rehabilitació residencial d'habitatge, en aquests moments s’han acceptat un total de 197.349 actuacions i 317.509 continuen en estudi.

En plena campanya de la Renda, la ministra ha fet referència a les deduccions per rehabilitació d'habitatge a les quals poden acollir-se els ciutadans i ha remarcat les xifres de l'exercici passat en aquesta matèria: "El 2022 es van fer 57.247 declaracions, i es va aconseguir una deducció de 108,5 milions d'euros. Per aterrar la dada: la mitjana de deducció era de 1.900 euros per declaració presentada".

El Pla de Recuperació persegueix fomentar la construcció d'habitatge de lloguer social amb estàndards de la màxima qualitat i eficiència. Entre els seus objectius figuren l'activació a Espanya del sector de la rehabilitació, tant residencial com en edificis públics, a més d'incrementar la construcció d'un parc d'habitatge de lloguer que és actualment insuficient i que es precisa de manera urgent per a donar resposta a les necessitats d'habitatge digne i assequible de la població més vulnerable.

També et pot interessar

stats