El govern espanyol deroga l'‘impost al sol’ i reconeix el dret a autoconsumir sense càrrecs

Ribera ha destacat que és una activitat "generadora d'ocupació vinculada a la transició ecològica".

Ribera ha destacat que és una activitat "generadora d'ocupació vinculada a la transició ecològica"
Ribera ha destacat que és una activitat "generadora d'ocupació vinculada a la transició ecològica"

El govern espanyol ha decidit derogar l'anomenat impost al sol, que dificultava i desincentivava el desenvolupament de l'energia solar fotovoltaica i de l'autoconsum elèctric, dins de les mesures incloses en el reial decret llei aprovat aquest divendres pel Consell de Ministres.

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha assenyalat que amb aquesta mesura es busca pal·liar "el retard d'Espanya en aquesta matèria", ja que no és lògic que "un país ric en sol com Espanya tinga 1.000 instal·lacions, enfront del milió que té Alemanya".

D'aquesta forma es deroga el càrrec que s'imposava a l'autoconsumidor per l'energia generada i consumida en la seua pròpia instal·lació, el denominat impost al sol  aprovat pel govern del Partit Popular en 2015.

Segons l'executiu, el desenvolupament de l'autoconsum garanteix als consumidors "l'accés a alternatives més barates i respectuoses amb el planeta, contribueix a reduir les necessitats de la xarxa elèctrica, genera més independència energètica i permet reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle". A més, la ministra ha destacat que és una activitat "generadora d'ocupació vinculada a la transició ecològica".

Ja l'any passat i el passat mes de maig, tots els grups polítics, amb excepció del PP, van donar suport al Congrés dels Diputats al reconeixement del dret a autoconsumir energia elèctrica sense cap tipus de càrrec.

També et pot interessar

stats