El govern espanyol deriva 28,3 milions a la Comunitat Valenciana per a les actuacions “urgents” per a contindre la pandèmia

El Consell de Ministres ha fixat l’import en funció de la població, la quantitat de contagis i de pacients en l’UCI.

El president del govern, Pedro Sánchez, en el Consell de Ministres d'aquest dimarts
El president del govern, Pedro Sánchez, en el Consell de Ministres d'aquest dimarts / Borja Puig (Efe)

La Comunitat Valenciana rebrà 28,3 milions d’euros del govern espanyol per a fer front a les mesures extraordinàries per a mitigar l’impacte del coronavirus. El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts distribuir 300 milions d’euros entre totes les autonomies perquè puguen afrontar les despeses sobrevingudes per la pandèmia sanitària: “Són per a donar resposta a les accions més urgents que cada comunitat autònoma haja d’abordar”, han apuntat.

L’import que rebrà la Comunitat Valenciana, com la resta d’autonomies, s’ha fixat en funció del percentatge de població (80%), la quantitat de casos de Covid-19 (15%) i els pacients ingressats a les UCI el 24 de març.

Per a complementar aquestes ajudes econòmiques, el govern estatal ha recordat que ha reforçat l’equip humà sanitari amb 52.393 professionals. Es tracta de metges interns residents, infermers, professionals jubilats en els dos últims anys, metges extracomunitaris i estudiants de medicina i infermeria d’últim curs per a tasques de suport que poden contractar les conselleries de sanitat de les comunitats autònomes.

Distribució de material sanitari

En matèria de protecció sanitària, fonts de l’executiu de Sánchez han recordat s’ha posat a la disposició de les autonomies 10.671.779 màscares, 9.724.100 guants, 65.538 bates d’un sol ús i impermeables, 84.027 bussos, 35.103 ulleres de protecció, 144.590 solucions hidroalcohòliques i 328.900 materials com calces o davantals. A més, han anunciat que en els pròxims dies arribaran altres importants partides de material sanitari que també es faran arribar a les comunitat autònomes.

Així mateix, el govern ha recordat que la compra centralitzada que fa el Ministeri de Sanitat està dissenyada per a complir tres objectius: reforçar els processos de compra de les autonomies, la distribució per a cobrir necessitats imperioses de la població i els professionals i organitzar la producció nacional i internacional.

No obstant això, a banda d’aquest material derivat del govern espanyol, les comunitats autònomes poden fer les compres de material sanitari que consideren oportunes.

També et pot interessar

stats