El govern espanyol demana el tancament de les "ambaixades catalanes" a Alemanya, Suïssa i Regne Unit

Reclama mesures cautelars al TSJ de Catalunya davant la intensa activitat independentista de les delegacions.

El Ministre d'Afers Estrangers en funcions, Josep Borrell, en una imatge recent
El Ministre d'Afers Estrangers en funcions, Josep Borrell, en una imatge recent / Stephanie Lecocq (Efe)

El govern espanyol ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que paralitze l'activitat de les delegacions de la Generalitat de Catalunya a Alemanya, Suïssa i Regne Unit. L'Advocacia de l'Estat ha cursat la petició a instàncies del Ministeri d'Afers Estrangers, el qual considera que l'activitat d'aquestes oficines envaeix la competència "exclusiva" de l'Estat en matèria exterior i resulta "lesiva" per als interesos del país. El ministeri entén que les delegaciones persegueixen "la creació d'una estructura d'Estat al servei d'un projecte de transició nacional de caràcter secessionista inconstitucional, amb greu perjudici per a la política exterior d'Espanya".

La petició de tancar les oficines catalanes s'ha formulat en el marc de la causa que es tramita en la secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del TSJC arran d'una demanda d'Exteriors contra el restabliment de les delegacions de la Generalitat de Catalunya al Regne Unit, Irlanda, Alemanya, els Estats Units, Itàlia, Suïssa i França.

El passat 27 de juny l'Advocacia també va recórrer contra l'obertura de les "ambaixades catalanes" –en terminologia de la demanda– a Mèxic, l'Argentina i Tunísia per considerar que són "instrument fonamental" per a promoure les tesis del secessionisme i "denigrar" la imatge internacional d'Espanya.

Segons una nota del Ministeri d'Afers Estrangers, la petició de mesures cautelars contra les "ambaixades catalanes" a Berlín, Ginebra i Londres s'ha cursat ara per la "singular activitat" d'aquestes delegacions en favor del projecte secessionista.

També et pot interessar

stats