El govern espanyol declararà l’estat d’alarma durant 15 dies pel coronavirus

Un Consell de ministres extraordinari estudiarà la mesura.

VÍDEO | El govern espanyol declararà l’estat d’alarma durant 15 dies pel coronavirus

El Consell de Ministres es reunirà dissabte de manera extraordinària per a decretar l'estat d'alarma davant l'epidèmia, segons ha anunciat aquest divendres el president del Govern, Pedro Sánchez, en una declaració institucional en el Palau de la Moncloa.

Sánchez ha comunicat aquesta decisió al rei Felip VI i a les forces polítiques, i aquesta vesprada parlarà amb els presidents de les comunitats autònomes, als quals ha agraït per endavant el seu treball i comprensió.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que l’executiu declararà aquest dissabte l’estat d’alarma i que ho farà en un Consell de Ministres extraordinari que es reunirà demà i que posarà en marxa la Llei orgànica d’estats d’alarma, d’excepció i de setge de l’1 de juny de 1981, que conté els elements necessaris per a aplicar mesures especials davant d’emergències sanitàries.

En la seua compareixença, el president del govern espanyol ha anunciat que les mesures excepcionals que s’adoptaran demà estaran orientades a mobilitzar tots els recursos de l’estat per a protegir la salut dels ciutadans.

Sánchez ha parlat de “recursos econòmics i sanitaris, tant públics com privats, civils i militars” per a respondre a l’emergència social i sanitària, evitar una propagació massa ràpida de la pandèmia i atendre les persones més vulnerables. Per tot això, ha demanat la màxima coordinació entre les administracions públiques de l’estat.

La xifra d’afectats podria arribar a 10.000

“Protegirem tots els ciutadans i garantirem les condicions de vida adequades per a frenar la pandèmia amb la menor afectació possible”, ha afirmat Sánchez, que no descarta que en les pròximes setmanes la xifra d’afectats pel Covid-19 arribe als 10.000.

“Tardarem setmanes, però pararem aquest virus, amb unitat, responsabilitat i disciplina social”, ha afirmat el president del govern.

Sánchez ha agraït els professionals de la sanitat la seua entrega i sacrifici per “protegir-nos a tots” i ha fet una crida a la població a actuar amb responsabilitat. Als més majors els ha demanat que es protegisquen al màxim davant la infecció, eviten els contactes i l’exposició en espais públics. Als més joves, els ha demanat que col·laboren respectant la distància social i seguint les recomanacions dels experts.

“L’heroisme consisteix a rentar-se les mans i quedar-se a casa”, ha afirmat Sánchez, que ha insistit que “La victòria depén de cadascú”.

També et pot interessar

stats