El govern espanyol assumeix que els Franco soterraran el dictador a l’Almudena

La vicepresidenta assegura que l’executiu no pot interferir en la decisió, que correspon a la família i a l’Església.

La vicepresidenta Carmen Calvo ha confirmat que el govern espanyol assumeix el soterrament de les restes de Francisco Franco a la catedral de l’Almudena
La vicepresidenta Carmen Calvo ha confirmat que el govern espanyol assumeix el soterrament de les restes de Francisco Franco a la catedral de l’Almudena / JuanJo Martín (Efe)

El govern espanyol assumeix el soterrament de les restes de Francisco Franco a la catedral madrilenya de l’Almudena, una vegada siguen exhumats del Valle de los Caídos. Així ho va confirmar ahir la vicepresidenta i ministra d’Igualtat, Carmen Calvo, en una xarrada informal als periodistes posterior als actes del Dia de la Hispanitat. 

Segons Calvo, l’executiu “no pot fer res més que respectar” la decisió de la família perquè “estem parlant d’unes restes humanes, tot i que siguen les d’un dictador” i perquè la cripta subterrània de l’Almudena és un lloc privat que depén de l’Església i sobre la qual el govern no pot exercir cap potestat.

La família de Franco ha comunicat al govern espanyol que en cas que tinga lloc l’exhumació, en contra de la seua voluntat, traslladarà les restes a la cripta de la catedral de Madrid perquè siguen inhumades al costat dels de la filla del dictador i el seu marit.

“L’Església sap les coses que vol i les que no, allò que pot i allò que no, allò que cal i allò que no”, ha assenyalat la també ministra d’Igualtat, que considera que l’executiu ha sigut “immaculat” des d’un punt vista legal per a abordar l’assumpte.  

Calvo ha assegurat que no han tractat amb l’Església ni amb els familiars els trasllat de la sepultura de Franco i ha descartat que el tema s’aborde en la reunió amb el secretari d’Estat de la Santa Seu, Pietro Parolin, que farà el pròxim 29 d’octubre al Vaticà. 

Evitar que les restes de Franco se soterren a l’Almudena, per a evitar la possibilitat de culte al feixisme en el temple, va ser una de les línies roges que va marcar Podem per a donar el suport als pressupostos generals de l’Estat en les vespres de la negociació amb el PSOE.

També et pot interessar

stats