El govern espanyol aprovarà la pujada del salari mínim a 900 euros en el Consell de Ministres de Barcelona

La reunió se celebrarà finalment a la Casa Llotja de Mar.

El president del govern central anuncia la pujada del salari mínim a 900 euros | Europa Press
El president del govern central anuncia la pujada del salari mínim a 900 euros | Europa Press

El govern espanyol aprovarà la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) a 900 euros en el Consell de Ministres que té previst celebrar el pròxim 21 de desembre a Barcelona. Aquesta xifra suposa una pujada del 22% i és el major increment des de 1977. 

És el que ha anunciat aquest dimecres el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en el Congrés dels Diputats.  “Un país ric no pot tindre treballadors pobres”, així ha justificat la decisió a pesar que la pujada del salari mínim s'havia vinculat a l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat.

La Casa Llotja de Mar acollirà el Consell de Ministres

La reunió que el Consell de Ministres celebrarà aquest divendres 21 de desembre a Barcelona tindrà lloc a la Casa Llotja de Mar, en el front marítim del centre de Barcelona. 

La Casa Llotja de Mar és un dels edificis més emblemàtics i representatius de l'economia i la cultura de la ciutat comtal, i actualment és la seu de la Càmera Oficial de Comerç, Indústria i Navegació.

Davant les protestes anunciades per grups independentistes, representants del govern espanyol, de les forces de seguretat de l'Estat i dels Mossos d'Esquadra s'han reunit per a organitzar el dispositiu de seguretat. 

Segons la consellera de Presidència, Elsa Artadi, el govern català garantirà, amb efectius de Mossos d'Esquadra, tant la seguretat de la reunió com el dret a les protestes.

També et pot interessar

stats