El govern espanyol aprovarà la llei de protecció de la infància contra la violència

Pablo Iglesias s’ha compromés a promoure un programa d’acreditació de qualitat de les residències de majors.

Pablo Iglesias durant la seua compareixença al Senat
Pablo Iglesias durant la seua compareixença al Senat / À Punt NTC

El vicepresident segon del govern espanyol i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, ha anunciat que el Consell de Ministres aprovarà de forma immediata la llei de protecció integral de la infància i adolescència contra la violència, una normativa anàloga a la llei contra la violència de gènere, que va quedar paralitzada per la declaració de l’estat d’alarma.

Es tracta d’una mesura que pretén atendre una “àmplia demanda social”, segons ha explicat Iglesias en una compareixença en la comissió de drets socials del senat. A més, ha destacat que la normativa estava “pràcticament dissenyada” abans de l’estat d’alarma i que estarà plenament consensuada amb les organitzacions dels drets de la infància quan s’aprove definitivament.

Programa d’acreditació de qualitat de les residències de majors

Iglesias també ha assegurat que manté el compromís recollit en l’acord de govern per a promoure un programa d’acreditació de qualitat de les residències de majors. De fet, ha anunciat un pla de xoc per a reimpulsar el sistema públic d’atenció a la dependència amb l’increment del finançament i la millora de les condicions de precarietat dels treballadors dels serveis socials. A més, també s’ha compromés a reduir les llistes d’espera i augmentar el nivell mínim amb el qual es finança l’atenció a cada persona dependent.

A més, el vicepresident s’ha referit a la situació de les residències durant la crisi de la pandèmia. Així, ha reconegut que les mesures extraordinàries de suport a les comunitats autònomes per a les residències “no serveixen per a resoldre els problemes estructurals que s’arrosseguen des de fa anys i que són els que han quedat al descobert a causa del coronavirus”. Això demostra, segons ell, que és necessària una reforma estructural.

L’ingrés mínim vital, cada vegada més prop

Durant la compareixença, Iglesias també ha avançat que l’ingrés mínim vital en què està treballant el govern espanyol s’aprovarà en el Consell de Ministres en els pròxims dies. Segons ha assegurat, es tracta d’una nova prestació no contributiva de la Seguretat Social que garantirà una renta mínima a totes les persones en situació de vulnerabilitat, i que podria començar a cobrar-se a partir del mes de juny.

Finalment, el vicepresident ha ressenyat que l’executiu estudia, juntament amb els governs d’Itàlia i Portugal, garantir un ingrés mínim vital europeu per a lluitar contra la pobresa i l’exclusió social.

També et pot interessar

stats