El govern espanyol aprova una oferta d'ocupació pública específica per a fer front al Brexit

L’executiu espanyol busca "reforçar" els recursos humans i materials en els diferents punts duaners.

Roda de premsa de Reyes Maroto després del Consell de Ministres
Roda de premsa de Reyes Maroto després del Consell de Ministres / Europa Press

El govern espanyol aprovarà aquest divendres en el Consell de Ministres un decret amb una oferta d'ocupació pública "específica" per a fer front a l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea, segons va avançar la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

Segons la ministra, l’executiu espanyol busca "reforçar" els recursos humans i materials en els diferents punts duaners i garantir la prestació de serveis per si es produïra un Brexit sense acord.

A més, la ministra ha assenyalat que el govern de Pedro Sánchez també treballa en un altre decret per a garantir la seguretat jurídica en determinats àmbits, com l'assistència sanitària, la Seguretat Social, el reconeixement d'algunes titulacions i el sector turístic.

Descomptes de l’ICEX

D'altra banda, la ministra ha fet referència al ja anunciat 'xec Brexit', que permetrà la contractació amb descomptes de serveis en les oficines de l'ICEX, Espanya Exportació i Inversions, amb la finalitat de facilitar la prospecció de nous mercats per part de les empreses.

També et pot interessar

stats