El govern espanyol aprova un pla de retorn d’expatriats de 23 milions d’euros

Inclourà mesures relacionades amb la quota d'autònoms i un augment de beques per a científics.

Imatge d'arxiu d'Isabel Celaá durant la roda de premsa posterior del Consell de Ministres.
Imatge d'arxiu d'Isabel Celaá durant la roda de premsa posterior del Consell de Ministres.

El Consell de Ministres aprova el divendres un pla de retorn que beneficiarà fins a 24.000 persones, al qual es destinaran 23 milions d'euros i que tindrà una durada de dos anys. Així ho ha anunciat el president el govern espanyol, Pedro Sánchez, qui ha assegurat que vol una Espanya de la qual ningú se n'haja d'anar i de la qual ningú se'n vulga anar.

Tot i que no ha aportat detalls sobre el pla, ha avançat que hi haurà mesurades en relació amb la quota d'autònoms a la Seguretat Social i un augment de beques per a científics.

Eliminar el vot pregat

Sánchez també ha assegurat que l’executiu espanyol manté el compromís de modificar la llei electoral perquè el vot pregat no siga un problema per a la participació de les persones que viuen fora d'Espanya.

La reforma feia temps que es negociava en el Congrés dels Diputats, però els partits no han pogut arribar a un acord a temps per a les pròximes eleccions generals, de manera que tant el 28 d'abril, per a les eleccions generals i de la Comunitat Valenciana, com el 26 de maig, per a les europees i la resta d’autonomies, es manté l'actual sistema, pel qual els residents fora d'Espanya han de pregar el vot.

També et pot interessar

stats