El govern espanyol aprova un altre decret social amb ajudes a persones aturades i famílies sense recursos

La llei inclou mesures com ara el subsidi a majors de 52 anys o elevar la prestació per fill per a combatre la pobresa infantil.

Pedro Sánchez amb les ministres Isabel Celáa i Magdalena Valerio
Pedro Sánchez amb les ministres Isabel Celáa i Magdalena Valerio / Europa Press

El Consell de Ministres aprova aquest divendres un nou decret llei amb mesures en matèria de protecció social per ajudar a les persones aturades i aquelles famílies amb menys recursos. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar aquesta bateria de mesures dijous en un acte del PSOE a Ciudad Real.

Entre altres, destaquen la rebaixa de 55 a 52 anys de l’edat perquè els aturats puguen començar a cobrar el subsidi i el control horari de la jornada laboral perquè les empreses fitxen i paguen adequadament les hores extra. També s’eleva la prestació per fill a càrrec amb l’objectiu de lluitar contra la pobresa infantil.

El subsidi és una mesura que es recupera dels pressupostos de 2019, que van ser rebutjats pel Congrés, i suposa tornar a la prestació tal com estava abans que el govern popular de Mariano Rajoy la modificara i canviara els criteris d’edat i renda. Segons els comptes que va presentar l’executiu socialista, el subsidi per a majors de 52 té 114.000 persones beneficiàries potencials que s’afegirien a les 260.000 que actualment el cobren. Suposaria una despesa de 388 milions d’euros el 2019. 

Haurà de ser la diputació permanent del Congrés la que convalide aquest nou decret en menys de 30 dies després de la publicació en el BOE.

També et pot interessar

stats