El govern espanyol aprova la ‘taxa Google’, l’impost sobre transaccions financeres i mesures contra el frau fiscal

Els avantprojectes de llei deriven de l’acord pels pressupostos generals de 2019 entre el govern central i Podem.

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, intervé al Congrés
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, intervé al Congrés / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

El Consell de Ministres aprovarà aquest divendres tres avantprojectes de llei que recullen algunes de les noves mesures fiscals pactades en el pla de pressupostos per a 2019 entre el govern espanyol i Podem. Es tracta de les normes que regularan un nou impost sobre transaccions financeres, el gravamen de certs serveis que ofereixen les multinacionals digitals i l’aplicació de noves mesures contra el frau. 

La regulació de l'impost de transaccions financeres contempla un tipus del 0,2% per a les operacions de compravenda d'accions espanyoles d'empreses que tinguen una capitalització borsària superior a 1.000 milions.

En segon lloc, la norma que regula el nou impost sobre serveis digitals estableix un impost del 3% per a les multinacionals tecnològiques que facturen 3 milions d'euros o més a Espanya i 750 milions a la resta del món.

La taxa es liquidarà trimestralment sobre la base imposable dels ingressos per publicitat en línia, serveis d'intermediació en línia i la venda de les dades generades a partir d'informació proporcionada pels clients.

Finalment, la llei de lluita contra el frau limitarà l'ús d'efectiu a 1.000 euros per als pagaments entre empreses i professionals, però no entre particulars.

També reforçarà la llista de morosos amb l'Agència Tributària afegint els responsables solidaris i reduint l'import per a ser-hi inclòs a 600.000 euros, davan la xifra d'1.000.000 d’euros estipulat en l’actualitat.

A més, prohibirà expressament la possibilitat de fer amnisties fiscals en el futur i s'ampliarà la llista de paradisos fiscals per a incloure aquells països que no mantenen uns estàndards fiscals mínims.

També et pot interessar

stats