El govern espanyol aprova el seu paquet d'energia i clima cap a una descarbonització total el 2050

Sánchez assegura que es generaran 300.000 noves ocupacions en la pròxima dècada en la transició energètica.

Imatge d’arxiu de la central nuclear de Trillo
Imatge d’arxiu de la central nuclear de Trillo / Europa Press

El Consell de Ministres aprova aquest divendres el seu paquet d'energia i clima, format per l'avantprojecte de llei i canvi climàtic, el Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima (PNIEC) 2021-2030 i l'Estratègia de Transició Energètica, amb el qual pretén comptar amb un marc per a la descarbonització de l’economia al 2050.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va presentar dimecres passat aquest paquet de mesures com "una brúixola" per a aconseguir un país descarbonitzat a mitjan de segle. A més, ha assegurat que es generaran almenys 300.000 noves ocupacions en la dècada vinent en aquesta transició energètica. 

De tota manera, l'avantprojecte de llei i canvi climàtic veurà la llum amb el dubte si es podrà tramitar finalment, ja que pel mig se celebraran les eleccions general el 28 d'abril, per la qual cosa el nou govern que sorgisca de les urnes podria, si així ho desitja, tornar a iniciar-ne la tramitació parlamentària i introduir els canvis que considere oportuns.

El punt més polèmic de l'avantprojecte de llei és el manteniment de l'any 2040 com a data límit per a permetre la matriculació i venda de cotxes que utilitzen combustibles que emeten CO₂ (dièsel i híbrids), ja que l'objectiu serà arribar a 2050 amb un parc de turisme i vehicles comercials lleugers sense emissions de CO₂.

També et pot interessar