El Govern espanyol aprova els nous impostos als serveis digitals i a les transaccions financeres

Consell de Ministres també aborda la desclassificació de secrets relacionats amb l'operació Kitchen.

El Govern espanyol aprova els nous impostos als serveis digitals i a les transaccions financeres
El Govern espanyol aprova els nous impostos als serveis digitals i a les transaccions financeres

El Consell de Ministres d'aquest divendres aprovarà els projectes de llei per a la creació dels nous impostos als serveis digitals i a les transaccions financeres, amb què preveu recaptar 1.200 i 850 milions d'euros, respectivament. 

El nou impost sobre alguns serveis digitals, conegut com a 'taxa Google', gravarà aquelles empreses amb ingressos anuals totals d'almenys 750 milions d'euros, i amb ingressos a Espanya superiors a 3 milions d'euros. 

Quant al projecte de llei que crea l'impost sobre les transaccions financeres, conegut com a 'taxa Tobin', gravarà amb un 0,2% les operacions de compra d'accions espanyoles executades per operadors del sector financer. 

Operació Kitchen

Aquest divendres, el Consell de Ministres també té previst desclassificar més material dels arxius del Ministeri de l'Interior que, presumptament, acredita que l'excomissari José Manuel Villarejo va rebre fons reservats per a tractar de sostraure documentació sensible del PP que guardava l'extresorer popular Luis Bárcenas. 

La documentació, que serà remesa al jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, està relacionada amb el pagament de fons reservats en l'etapa de Jorge Fernández Díaz al capdavant del Ministeri. 

Limitació dels aforaments 

Com han confirmat fonts de l'executiu, el Consell de Ministres estudiarà l'avantprojecte amb la proposta de reforma constitucional per a limitar l’aforament a les funcions del càrrec només per a parlamentaris estatals i membres de l’executiu, que es va aprovar el 30 de novembre i que requeria un informe del Consell General del Poder Judicial que s'ha emés al desembre.

Ara, el CGPJ ha recomanat en el seu informe una modificació global que afecte també els parlamentaris autonòmics, jutges i fiscals, per a evitar, com va dir l'òrgan de govern dels jutges, situacions "asimètriques", i el govern estudiarà aquestes recomanacions.

També et pot interessar

stats