El govern espanyol aposta per "deixar la via judicial i començar a parlar de política" a Catalunya

El president Pedro Sánchez, de viatge oficial al Canadà, evita pronunciar-se sobre la possibilitat d'indultar els líders independentistes perquè ho considera una mera "hipòtesi".

Pedro Sánchez durant la reunió privada que ha mantingut amb Justin Trudeau a Mont-real
Pedro Sánchez durant la reunió privada que ha mantingut amb Justin Trudeau a Mont-real / Efe

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest diumenge a Mont-real que l'executiu es proposa "deixar la via judicial i començar a parlar de política" a Catalunya per a tractar de "crear ponts" amb la Generalitat de Catalunya.

Sánchez s'ha expressat així en una roda de premsa conjunta amb el primer ministre canadenc, Justin Trudeau, amb qui ha mantingut una trobada en el marc del viatge oficial que el president ha iniciat a la major ciutat del Quebec.

"Quan parlem de Catalunya falta empatia. Hi ha hagut durant massa anys un llenguatge de confrontació i divisió. Cal reivindicar la legalitat i el diàleg", ha assegurat.

Respecte de la possibilitat d'indultar els dirigents independentistes que estan a la presó, Pedro Sánchez ha rebutjat opinar perquè considera que és una mera hipòtesi: "El govern no es pronuncia sobre hipòtesis; el govern es pronuncia sobre realitats", ha recalcat en la conferència de premsa que ha oferit juntament amb el primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, a Mont-real.

Sánchez ha fet aquesta consideració en ser preguntat per les declaracions de la seua vicepresidenta, Carmen Calvo, i de la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera, sobre la situació a la presó dels dirigents independentistes.

La visita al Canadà del líder de l'executiu és la primera parada d'un viatge per l'Amèrica del Nord, setmanes després de realitzar la gira llatinoamericana. La setmana que ve, estarà a Nova York, on intervindrà en l'Assemblea General de l'ONU.

També et pot interessar

stats