El govern espanyol aporta 8,7 milions per a lluitar contra la violència masclista al territori valencià

El Consell de Ministres aprova entregar a les autonomies cent milions d’euros per a ajudar a les víctimes o sensibilització.

La ministra Montero ha explicat que la població o les necessitats del territori han sigut alguns dels aspectes en els qual s'ha basat la distribució de les ajudes
La ministra Montero ha explicat que la població o les necessitats del territori han sigut alguns dels aspectes en els qual s'ha basat la distribució de les ajudes / Pixabay

La ministra portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha explicat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que s’ha donat llum verda a la distribució entre les comunitats autònomes i Ceuta i Melilla dels 100 milions d’euros previstos per al desenvolupament del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere en 2020. La Comunitat Valenciana rebrà un total de 8,7 milions. A més, el govern estatal ha repartit altres 9,5 milions corresponents a tres crèdits per a programes d’assistència social a víctimes de violència de gènere i d’altres formes de violència contra les dones.

Els criteris de repartiment es van acordar fa unes setmanes en la Conferència Sectorial d’Igualtat i aquest dimarts s’han elevat a Consell de Ministres per a l’aprovació definitiva. Montero ha explicat que igual que en l’exercici de 2019, els criteris de repartiment atén la població, extensió geogràfica, a necessitats específiques, entre altres variables.

La Comunitat Valenciana és la quarta autonomia que més fons rebrà en aquest cas, per darrere d’Andalusia, Catalunya i Madrid. Els diners seran destinats al manteniment i millora de les xarxes de recursos i serveis socials d’atenció a les víctimes, amb especial atenció a les dones en situació de vulnerabilitat, inserció sociolaboral, campanyes de sensibilització i prevenció, protocols de coordinació i col·laboració entre les administracions i institucions competents.

També et pot interessar

stats