El govern espanyol anuncia un pla per a eliminar les pseudociències de centres sanitaris i universitats

Modificarà la norma que regula el règim d'autoritzacions en les instal·lacions, siguen públiques o privades

L'executiu de Pedro Sánchez ha anunciat un pla que pretén eliminar les pseudociències
L'executiu de Pedro Sánchez ha anunciat un pla que pretén eliminar les pseudociències

El govern espanyol fa un pas avant contra les pseudociències. L'executiu de Pedro Sánchez ha anunciat un pla que pretén eliminar aquestes pràctiques sense fonament científic dels centres sanitaris i universitats, i d'altra banda vol combatre la publicitat enganyosa reforçant els mecanismes de control.

L'anomenat Pla per a la Protecció de la Salut contra les Pseudoteràpies ha sigut presentat aquest dimecres, en roda de premsa, per la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, i el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque.

El projecte té com a objectiu principal eliminar la pràctica de pseudoteràpies dels centres sanitaris, tant públics com privats, per la qual cosa modificarà la norma que regula les autoritzacions d'aquests establiments.

A més, desenvoluparà aliances amb la Conferència de Rectors, les comunitats autònomes, la comunitat universitària i els col·legis professionals perquè no promoguen títols propis o oficials sobre pseudoteràpies.

‘‘No podem permetre que les universitats estiguen impartint docència no basada en evidència científica’’, ha advertit el ministre de Ciència.

Per això, entre altres mesures, el pla contempla una campanya de comunicació per a promoure el pensament crític i racional en la ciutadania, mitjançant accions de comunicació amb una informació veraç i accessible.

Totes les modificacions legislatives s’inclouran en un reial decret que La Moncloa vol aprovar ‘‘el més ràpid possible’’, en paraules del titular de Sanitat.

També et pot interessar

stats