El govern espanyol anuncia 100 milions a protegir les famílies i lluitar contra la pobresa infantil

Montero signa l’ordre que suposa el primer pas per als pressupostos de 2021.

María Jesús Montero, aquest matí, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
María Jesús Montero, aquest matí, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts al matí un pla per a protegir les famílies i lluitar contra la pobresa infantil dotat amb 100 milions d’euros. El pla estarà gestionat per les comunitats autònomes. Ho ha explicat en la roda de premsa posterior la ministra portaveu, María Jesús Montero, que ha detallat que 60 milions d’estes dotacions no portaran obligacions de cofinançament per a les autonomies.

Montero també ha detallat que un primer programa, dotat amb 45 milions d’euros, es distribuirà entre projectes d’intervenció social i prestacions per a millorar la situació de les famílies més vulnerables amb menors al càrrec, risc de pobresa i exclusió. I un segon programa, per valor de 15 milions d’euros, està centrat en el dret d’alimentació, oci i cultura de xiquets i xiquetes i adolescents durant les vacances escolars, així com la conciliació de la vida familiar i laboral.

El tercer programa, dotat amb 40 milions d’euros, sí que obligarà les autonomies que vulguen acollir-se a estos préstecs a invertir, almenys, la mateixa quantitat que reben de l’executiu central. Es deixarà en mans de les comunitats l’establiment de les aportacions de corporacions locals. Es cofinançaran projectes d’informació, inserció o prevenció. El quart i últim projecte, per valor de 412.500 euros, anirà destinat a l’atenció, prevenció de la marginació i inserció del poble gitano.

La també ministra d’Hisenda ha avançat que ja ha signat l’ordre per a l’elaboració del projecte de pressupostos generals de l’Estat de 2021, el “primer pas” d’uns comptes que pretenen impulsar el creixement econòmic i la creació d’ocupació. La ministra confia que aquests pressupostos contribuïsquen a reactivar l’economia i la facen “més competitiva i innovadora”, al mateix temps que avancen en la digitalització i la transició ecològica.

Els comptes també asseguraran que el sistema sanitari compte amb “recursos suficients” i pretén augmentar la cohesió, la igualtat d’oportunitats i l’enfortiment de l’Estat del benestar. També canalitzarà els recursos europeus cap a sectors essencials, recerca i desenvolupament, hostaleria o turisme, tenint com a eixos la sostenibilitat ambiental, la perspectiva de gènere i la infància i la família.

120 brots actius

Per la seua banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha informat en el Consell de Ministres sobre el pla de resposta primerenca en un escenari de control de la pandèmia. Illa ha detallat que és un pla de cinc capítols amb les accions a desplegar en l’actual fase de control de la pandèmia, en la qual el protagonisme principal correspon a les comunitats autònomes. Illa ha recordat que ara hi ha actius 120 brots en 2.139 casos associats i que la majoria estan en situació de control.

També et pot interessar

stats