El govern espanyol afirma que no hi ha cap alternativa al decret sobre l'ús dels romanents dels ajuntaments

La ministra Montero ha assenyalat que mantindre’ls al banc costa als consistoris vora 70 milions d'euros a l'any en interessos.

La ministra Montero durant la seua compareixença al Congrés
La ministra Montero durant la seua compareixença al Congrés / Europa Press.

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha volgut deixar clar que no hi ha alternativa al seu decret llei sobre l'ús dels romanents dels ajuntaments, que es va aprovar per la mínima en la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i que tota l'oposició ha demanat retirar.

En la seua compareixença al Congrés, Montero ha assenyalat que la fórmula és "un bon acord" perquè, els ajuntaments que vulguen, puguen gastar 5.000 milions dels seus romanents sense saltar-se la Constitució ni la llei d'estabilitat.

"És l'únic mecanisme que hem trobat, no se'ns ocorre cap altre alternatiu", ha avisat a l'oposició, a qui assenyala que "l'única cosa" que pot oferir és no posar en marxa el fons de romanents fins que el decret es convalide i es tramite després la norma com a projecte de llei perquè el Congrés puga perfeccionar-la.

70 milions a l'any en interessos

La ministra d'Hisenda i portaveu del govern espanyol ha assegurat que mantindre en els bancs els romanents de tresoreria fruit del superàvit pressupostari acumulat en aquests anys costa als ajuntaments uns 70 milions d'euros a l'any, únicament en concepte d'interessos.

Montero ha assenyalat que aquest cost, que amb l'acord passaria a assumir l'administració central, "és una cosa difícil de comprendre en l'actual situació econòmica", perquè ha defensat com a "imprescindible reenfocar" les polítiques públiques per a la "reconstrucció social i econòmica després de la pandèmia".

També et pot interessar

stats