El govern espanyol admet que li han colat "un gol per l'escaire" en aprovar el sindicat de treballadores sexuals

Tant Sánchez com Valerio anuncien que anul·laran la constitució, mentre que el sindicat assegura que el govern treballa per a les patronals dels bordells.

La ministra de Treball, Magdalena Valerio, ha anunciat que tractarà d'anul·lar la constitució del sindicat. Efe
La ministra de Treball, Magdalena Valerio, ha anunciat que tractarà d'anul·lar la constitució del sindicat. Efe

El Ministeri de Treball ha aprovat la constitució del primer sindicat de treballadores sexuals d'Espanya, en el qual tenen cabuda totes les treballadores sexuals. El sindicat denominat Organització de Treballadores Sexuals, amb la sigla OTRAS, ha sigut aprovat per la Direcció General de Treball, que va publicar la resolució el 4 d'agost en el Butlletí Oficial d'Estat (BOE).

La ministra de Treball, Magdalena Valerio, ha qualificat aquesta decisió de "gol per l'escaire" i ha anunciat que tractarà d'anul·lar la constitució del sindicat. Valerio ha reconegut que és incongruent dirigir el departament que ha donat el vistiplau amb el feminisme en el qual milita, i ha demanat a l'Advocacia General de l'Estat que estudie la manera d'anul·lar-ho.

"M'han colat un gol per l'escaire, ho desconeixia per complet. No poden imaginar vostés els sentiments que tinc en aquest moment, el disgust que vaig agafar ahir quan em vaig assabentar. És un dels més grossos de la meua vida professional i política", ha manifestat la titular de Treball.

La Direcció General de Treball, dependent del Ministeri que ella dirigeix, és la que ha aprovat la constitució del sindicat, sense que cap dels tècnics pels quals ha passat l'expedient haja avisat l'equip de la ministra.

En aquest sentit, el president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, ha hagut de recalcar en el seu compte de Twitter que el seu govern és feminista i defensa “l’abolició de la prostitució".

A més, Sánchez ha afirmat: “la prostitució no és legal a Espanya i aquest Govern no donarà suport a cap organització que reculla aquesta activitat il·lícita”.

Per la seua banda, la secretària general del nou sindicat, Concha Borrell, ha lamentat la postura de la ministra. Per a ella, "té a veure més amb la moralitat que amb la legalitat", i l'ha acusada de "defendre els interessos de la patronal dels bordells i no els de les treballadores".

"Si és il·legal, que comencen a tancar macrobordells i pisos, que comencen amb els empresaris. Per què no van contra els macrobordells? A qui estan defenent en realitat?", s'ha preguntat la treballadora sexual i una de les impulsores del sindicat.

Des de les associacions de feministes, la directora de la Fundació Dones, Marisa Soleto, ha manifestat la seua "sorpresa" i ha demanat explicacions al govern. En la seua opinió, donar el vistiplau a una entitat que es diu Sindicat de Treballadores Sexuals, implica que el govern "està fent, encara que siga per via indirecta, un reconeixement sobre el fet que existeix el treball sexual. Aquest és el fons d'assumpte" i ha mostrat la seua sorpresa perquè la legislació actual ho permet.

També et pot interessar

stats