El govern espanyol admet que és “imprescindible agilitzar el ritme de vacunació”

La ministra portaveu remarca el creixement de la incidència en algunes zones d’Espanya i demana prudència

Montero, aquest dimarts, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
Montero, aquest dimarts, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha incidit aquest dimarts en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que les dades mostren que en algunes zones creix la incidència acumulada, una tendència que “preocupa” l’executiu. Montero ha demanat “màxima prudència” amb vista a la Setmana Santa. El govern ha admés que és conscient de la necessitat d’accelerar el procés de vacunació. “Tots els països som conscients que és imprescindible agilitzar el ritme de vacunació, ha deixat clar la ministra portaveu.

Montero ha recordat que s’ha pres la decisió d'ampliar l’ús de la vacuna d’AstraZeneca fins als 65 anys i no fins al 55 com fina ara. La vacunació amb aquest producte es reprén demà dimecres i l’executiu manté la previsió de tindre un 70% de la població vacunada a l’estiu. També ha defensat que Espanya rebrà 5,5 milions de dosis de la vacuna de Janssen, d’una sola administració. La portaveu ha recordat que la vacunació serà un dels temes que tractaran els caps d'estat i de govern de la Unió Europea durant la cimera del dijous i divendres, a la qual acudirà el president de l'executiu, Pedro Sánchez. 

Responent les preguntes dels periodistes, Montero ha deixat clar que el govern espanyol “estaria encantat” de vacunar-se contra la Covid-19 si així es genera més confiança en les vacunes, després dels dubtes sorgits sobre la vacuna d’AstraZeneca.

Montero ha parlat d’altres acords i de diversos temes. Entre altres, ha explicat que aquest matí el president del govern, Pedro Sánchez, i el rei Felip VI estan en un acte de la planta de Renault a Palència. Montero ha reiterat el suport del govern al sector de l’automòbil, “un àrea d’activitat que està cridada a ser una de les grans impulsores de la transició ecològica, reorientant la producció i també la cadena de valor cap a una innovació més sostenible”.

També ha anunciat que Sánchez presentarà demà un pla de suport al sector audiovisual per a convertir Espanya en un hub audiovisual capaç d’atraure inversió.

Pel que fa a la situació del govern de coalició entre el PSOE i Podem, Montero ha remarcat la “normalitat” i ha negat que la decisió del candidat socialista al govern de Madrid, Ángel Gabilondo, de no pactar amb Pablo Iglesias afecte l’executiu estatal. 

També et pot interessar

stats