El govern espanyol admet que la gestió d’Ábalos va evitar que la policia rebutjara Delcy Rodríguez a la frontera

La vicepresidenta de Veneçuela té prohibida l'entrada i el trànsit per territori comunitari per una sanció de la UE.

Imatge d’arxiu de la vicepresidenta de Veneçuela, Delcy Rodríguez
Imatge d’arxiu de la vicepresidenta de Veneçuela, Delcy Rodríguez / Europa Press

El govern espanyol ha admés que la gestió diplomàtica del ministre de Transports, José Luis Ábalos, en relació amb el pas per l'aeroport de Madrid-Barajas de la vicepresidenta de Veneçuela, Delcy Rodríguez, va consistir a evitar que fora rebutjada a la frontera per la policia.

"Si Ábalos no haguera intervingut, la policia de frontera l'hauria rebutjada", han admés fonts de l’executiu espanyol. Rodríguez té prohibida l'entrada i el trànsit per territori comunitari a causa de les sancions diplomàtiques de la UE contra una sèrie de dirigents veneçolans.

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha assegurat que amb l’actuació, Ábalos va complir les sancions europees perquè va impedir que Rodríguez entrara a Espanya, mantenint-la sempre en la zona considerada de frontera fins que, nou hores després de la seua arribada, va prendre un vol comercial amb destinació a Doha.

"Es va aconseguir que la crisi diplomàtica poguera resoldre's amb èxit sense que hi haguera cap conseqüència afegida ni cap efecte secundari", com hauria ocorregut si Rodríguez haguera arribat a trepitjar sòl espanyol, ha remarcat Montero.

També et pot interessar

stats