El govern espanyol activa mesures per a amortir l'efecte del Brexit

Prepara un reial decret sobre els drets dels ciutadans britànics residents a Espanya pel que fa a l’assistència sanitària i a la seguretat social, entre altres mesures.

VÍDEO | El govern espanyol activa mesures per a amortir l\'efecte del Brexit

El Govern d'Espanya ha decidit activar diverses mesures per a amortir els efectes de l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea. En aquest sentit, ha anunciat que prepara un reial decret, que preveu aprovar al febrer, sobre els drets dels ciutadans britànics que resideixen a Espanya pel que fa a l’assistència sanitària, a la seguretat social o al reconeixement de titulacions, entre altres aspectes.

La portaveu de l'executiu central, Isabel Celaá, ha explicat, després del Consell de Ministres d’aquest divendres, que ja s’estan fent passos davant la proximitat de la data que s'ha fixat perquè el Regne Unit abandone la UE. Ha subratllat l'interés que siga una ruptura pactada, però ha afirmat que l'Executiu també està treballant en un escenari de Brexit sense acord.

Celaá ha afegit que el dilluns 14 de gener es posarà en marxa una pàgina web que aplegarà tota la informació sobre el Brexit que siga útil per a empreses i ciutadans. Celaá també ha aprofitat per a enviar "un missatge d'absoluta tranquil·litat als actors econòmics i institucionals que més notaran la repercussió del Brexit".

També et pot interessar

stats