El govern espanyol aborda el repartiment de 20 milions d’euros del Pacte contra la Violència de Gènere

La intenció és que els ajuntaments tinguen disponibles els recursos econòmics “abans de finals d’any”.

El govern espanyol aborda el repartiment de 20 milions d’euros del Pacte contra la Violència de Gènere
El govern espanyol aborda el repartiment de 20 milions d’euros del Pacte contra la Violència de Gènere

El Consell de Ministres ha abordat aquest divendres el repartiment dels 20 milions d’euros que corresponen als ajuntaments el 2019 previstos en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. El gabinet de Pedro Sánchez estudia la distribució d’aquests fons precisament la setmana en què s’han conegut diversos casos de violència masclista que queden ara sota investigació a la Comunitat Valenciana, incloent-hi una violació en grup a una dona de 20 anys a Benidorm.

Fonts de la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere precisen que la intenció és executar el repartiment dels fons “tan prompte com siga possible, quasi segur abans de finals d’any”.

Aniran destinats a la realització de projectes o programes que desenvolupen les mesures del pacte, així com la realització de campanyes de sensibilització i prevenció, o el reforç dels serveis municipals d'atenció i informació a les víctimes.

També contempla la creació i millora de les unitats de suport en l'àmbit local i el reforç dels cossos de policia local adherits al sistema de Viogen i dels punts de trobada familiar, entre altres actuacions.

Tal com es va fer l’any passat, l’assignació es durà a terme tenint en compte la densitat de població, la grandària del municipi i si formen part del sistema de seguiment integral de les víctimes de violència de gènere (Viogen). Segons ha assegurat la vicepresidenta del Govern d’Espanya en funcions, Carmen Calvo, els adscrits a Viogen són 392, si bé l’objectiu és que aquesta xifra augmente.

El pacte d’Estat, aprovat el 2017, preveu 120 milions d’euros per a les comunitats autònomes, 20 per als ajuntaments i 80 per a l’administració central. En total, està dotat de 200 milions anuals, fins a arribar els 1.000 milions pactats en cinc anys.

També et pot interessar

stats